Vad är Micklagård?

Vi tror att en viktig del av studietiden är att ha ett boende man trivs med. Vi vill därför berätta för dig om Frikyrkliga Studenthemmet Micklagård som är en möjlighet när du flyttar till Lund för att studera.

När studenter skall beskriva hur det är att bo på Micklagård låter det ofta så här:

”På Micklagård bryr man sig om varandra”
​”Det finns en gemenskap som man sällan hittar i ett studentboende”

Studenthemmet är en stiftelse med Equmeniakyrkan som huvudman. Målsättningen med Studenthemmet är att skapa ett boende för framförallt studenter med rötter i någon kyrka och därigenom ge en ”mjukstart” in i studentlivet.

Micklagård ligger i en lugn omgivning med parker samt äldre villa- och hyreshusbebyggelse. Trots detta är det inte mer än 10 minuters gångväg till centrum. Järnvägsstation, livsmedelsbutik, bageri, post och bank ligger ännu närmare.

Som närmaste granne till Micklagård finns Västerkyrkan med sin församling (Equmeniakyrkan). Varje söndag firas gudstjänst med stor tonvikt på förkunnelsen om Jesus Kristus samt sång och musik. För studenter och ungdomar finns speciella mötesplatser för gemenskap och fika, samtal och bön. Välkommen. Programbladet Väster i Lund ger aktuellt program.

Vår önskan är att vara med att skapa en miljö, där studenterna tillsammans med andra kan få utvecklas och mogna, trivas och samtidigt fundera över och fördjupas i livets stora frågor!